Bravo Zeljkoviću i ostali grobari bh. fudbala!

Ono što njegovo mentor godinama radi na razbijanju države Bosne i Hercegovine, to istim načinom i drskošću radi na uništenju bh. fudbala Vice Zeljković, uz zdušnu pomoć bratije iz FS BiH.

Počelo je nasilnim proglašenjem Borca za prvaka države u protekloj sezoni, koji je do ustoličenja Zeljkovića za vodećim Sarajevom zaostajao 12 bodova. Zeljković je, da bi se ostvarila najava njegovog mentora, ekspresno pod svoje skute stavio sudije, koje su svojim sramotnim dijeljenjem pravde prisvojile najveće zasluge za “osvojeno” prvo mjesto banjalučkog sastava. Borcu su uglavnom sudile sudije iz Prnjavora, Prijedora i Gradiške, ali i ljigavci iz Federacije, koji su na “zub” stavili Sarajevo, Željezničar, Velež, Slobodu i Tuzla City.

Grobarima bh. fudbala ni to nije bilo malo, već su iz Premijer lige izbacili Mladost Doboj-Kakanj, a u ligi ostavili Radnika, koji je, po postignutim rezultatima, bio ispao iz premijerligaškog društva.

Prije toga su iz bh. fudbala otjerali jedne od najvećih legendi ovih prostora Duška Bajevića i Ivicu Osima, sve su učinili da na mjestio selektora ne dođe Sergej Barbarez.

Vrhunac bestijalnosti Zeljkovića i ostale bratije iz FS BiH bio je, kada su Sarajevo, Željezničar, Velež, Sloboda i Tuzla City javno saopštili svoje zaključke za ozdravljenje posrnulog bh. fudbala. Bio je to okidač da bi Zeljković počeo bljuvati i prijetiti, a svoju neskrivenu patološku mržnju ponajviše je usmjerio prema Šemsudinu-Sudi Hasiću, predsjedniku UO Veleža i čovjeku koji je najzaslužniji što Velež nije nestao, kako su mnogi željeli i planirali, već ga izdigao do evropskih visina. Hrabro i odlučno, onako vojnički, Hasić se suprotstavio grobarima, koji su ga i stalnim novčanim kaznama pokušavali osujetiti. Hasić im je poručivao da ga ne mogu kazniti koliko on može platiti, ali svoj obraz, čast i poštenje neće prodati.

Osveta Zeljkovića i ostalih grobara stigla je danas. Hasiću je izrečena kazna zabrana rada u fudbala u trajanju od dvije godine. Kriv je za nešto u čemu nije učestvovao, ali, kadija te tuži, kadija ti sudi

Sigurno je da će uslijediti i Veležov odgovor, a očekuje se i reakcija onog preostalog poštenog dijela ljudi u bh. fudbalu, ali i šire fuddbalske javnosti. Ako se ne oglase legende i klubovi i ako se sa čelnih funkcija ne uklone Zeljković i kompanija, onda će to biti jasan znak da je bh. fudbal na putu konačnog umiranja.

Zeljkoviću i bratiji, ali ni delegatu, nije smetao istaknut transparent: “U krajiškoj ljepotici trobojka se vije, Republika Srpska dio je Srbije“, niti je banjaluički klub kažnjen, ali je prije toga FS BiH kaznio Željezničar zbog transparenta podrške generalu Armije Republike Bosne i Hercegovine Atifu Dudakoviću!

Borac nije kažnjen ni kada su njihovi navijači na utakmici sa Zrinjskim skandirali ime i veličali Ratka Mladića, ratnog zločinca pravosnažno osuđenog za genocid nad Bošnjacima u Srebrenici.

“Prvaku” je sve dozvoljeno, a istinskim fudbalskim pregaocima, poput Šemsudina Hasića, umjesto nagrade za rad i rezultate, stižu drastične kazne.

Jadno i čemerno!

Spavaj mirno Zeljkoviću i tvoje skutonoše iz FS BiH, i vi sudije, koji sudite kako vam se naredi, i vi kontrolori i delegati i svi ostali, koji uništavate najljepšu sporednu stvar na svijetu na bh. prostorima.

(NovaSloboda.ba)