Mostarcima predstavljena djela akademskog slikara Duška Bojanića

Ispod lijevog krila anđela” naziv je izložbe akademskog slikara Duška Bojanića, koja je sinoć otvorena u Galeriji Rondo u Mostaru.

Mostarskoj publici predstavljeno je dvadesetak radova, većinom iz 2018. godine, rađenih u tehnici uljni pastel.

“Njegovo slikarstvo je obogaćeno neskrivenom vedrinom, izazvano majstorskim poznavanjem kolorističkih vrijednosti koje su dinamične i u energetskim formama. Neprestane promjene koje se događaju iz slike u sliku svjedoče da je Bojanić autor koga dinamičnost u stvaralaštvu inspiriše”, izjavio je novinarima Dejan Dilberović, direktor Fondacije Muzej Žitomislić.

Duško Bojanić rođen je 1985. godine u Banjaluci. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Banjaluci 2016. godine u klasi profesorice Jelene Karišić.

Inspiraciju za svoje stvaralaštvo pronalazi u svakodnevnom okruženju, u kome kroz geometrijske i organske dijagrame realnost transportuje u likovni jezik, kome polazište nalazi u modernističkim likovnim pravcima 20. vijeka.

Bojanićeva djela izložena su u muzejima, univerzitetima, privatnim kolekcijama ili su objavljena u publikacijama organizacija poput Europskog vijeća za nadarene.

Art ambasador je UNESCO kluba na Univerzitetu Sorbona u Parizu.

Izložba “Ispod lijevog krila anđela” do sada je predstavljena u Zagrebu i Beogradu.

U Mostaru će biti otvorena do 1. oktobra.

(Fena)