Kucnuo je čas da se zaustave grobari bh. fudbala

Čovjek, koji je Velež izdigao iz pepela i vinuo ga u evropske visine, na udaru je onih koji na sve načine ruše državu Bosnu i Hercegovinu. S blokade rada državnih institucija, kojekakvi jebivjetri, oličeni u takozvanom FS BiH i Dodikovom potrčku, krenuli su u uništenje bh. fudbala i okomili se na ljudsku gromadu- Šemsudina Sudu Hasića, koji je prvi javno, glasno i jasno, sa puno argumenata, prozvao one koji sada vedre i oblače u državnom savezu.

Izrekli su mu drakonsku mjeru, misleći da će zabranom rada GOSPODINU sakriti svoje mafijaške rabote. Zajedno sa uhljebima, od kojih su neki, nažalost, iz Mostara, sudijama, delegatima, komesarima i kontrolorima suđenja, udarili su i na svetinju, koja dogodine slavi stotu godinu postojanja i čija crvena zvijezda na grbu sija i sijaće još jače u inat mrzitelja svega lijepog.

Mržnju, koju odavno nose u svojim bolesnim glavama, nisu mogli skriti i sačekali su upad navijača na teren da se neviđenom žestinom okome na Svetinju, za koju je veliki čovjek, prof. dr. Zdravko Grebo davno rekao: “Fudbal je više od igre, a Velež je više od fudbala”.

Isti ti jebivjetri bili su slijepi i gluhi na nacionalističke parole i skandairanja ratnom zločincu, realizatoru genocida u Srebrenici, a Borac nije kažnjen, niti je sudija prekinuo utakmicu, a morao je. Veležu su, za bacanje petardi, izricane kazne od nekoliko hiljada maraka, baš kao i Šemsudinu Hasića za izjave o zlu zvanom vrh FS BiH.

Onaj lik, koji se odaziva na prezime Zeljković, javno prijeti i jednom velikom fudbaleru, bivšem kapitenu bh. reprezentacije Sergeju Barbi Barbarezu da u narednih osam godina sigurno neće biti selektor.

Žalosno je da se već tada nisu oglasili bivši i sadašnji reprezentativci, koji se, umjesto osude, javno grle i slikaju s “predsjednikom”.

Za očekivati je da se oglasiti navijači Veleža i da će masovnim okupljanjem, možda na trgu Musala, dići svoj glas protiv zla i opasnosti koja se nadvila na fudbal i koja za krajnji cilj ima gašenje Rođenih. Valjalo bi da svoj glas dignu i navijači u drugim sredinama, jer i nih se tiče. Valjalo bi čuti i glas onih iz politike, koji su se u vrijeme Veležovih evropskih utakmica tiskali u prve redove, a sada ih nigdje na mapi.

Velež u ovom trenutku, kada se bije odsudna bitka za njegov opstanak, treba podršku svih onih iskrenih i poštenih ljudi, bez obzira na ime, vjeru i naciju. Što prije i što glasnije. Jer, već sutra, može biti kasno.

Grobari i jebivjetri iz FS BiH moraju se zaustaviti. Nema čekanja! Kucnuo je čas, FS BiH mora pasti!

(NovaSloboda.ba)