O ovom se još priča: Neka vrsta reinvencije

Svi koji su pretpostavljali da će Kim Kardashian pokazati mnogo kože na Met Gala – kao što je to često slučaj na drugim njenim nastupima – ostali su zatečeni. Američka preduzetnica odabrala je takvu odjeću, da su se mnogi pitali skriva li se Kim Kardashian iza tog izgleda.

Zvijezda rijaliti televizije nosila je crni ansambl, koji joj je pokrivao čitavo tijelo – uključujući i lice. Vrhunac odjeće za cijelo tijelo bila je mini haljina visoke mode od Balenciage sa širokim rukavima.

Dvije duge šlepe davale su joj izgled superheroja. Kardashianin izgled upotpunila je kosa vezana u rep, duga do poda. Sve to su upotpunjavale visoke, opasno šiljatim štiklama, za koje se činilo da se spajaju sa čarapama.

Američku zvijezdu je na svečanost ovajvu ispratila dizajnerka Demna Gvasalia, koja se, takođe, umotala  u ansambl sličan ovome, takođe potpuno pokrivena.

Potpuno prekrivena odjeća Kim Kardashian i ne čudi toliko: u posljednje vrijeme reality zvijezda se u javnosti već pojavljivala u odijelima za cijelo tijelo, plus maski za lice, često i u kombinaciji sa kožom.

Čini se da je u toku neka vrsta reinvencije Kim Kardashian. Ovo je došlo u pravi trenutak:

Uostalom, trenutno je usred razvoda i nedavno je snimila svoju emisiju “U korak s Kardašijanima”.

Očigledno je da nova, mistična Kim Kardashian, takođe, ima mnogo veze sa njenim bivšim Kanye Westom: Muzičar je, takođe, svoj novi album promovisao sa maskom za lice, tokom javnih nastupa.

Moguće je da je Kim čak pravila reklamu svog uskoro bivšeg muža, ovom bezličnom odjećom.

Bliski izvor je ovaj novi početak mode objasnio, rekavši: “Nema logotipa, nema lica, ali svi znaju o kome se radi. Kanye joj je dao hrabrosti da unaprijedi kreativnost i maštu ljudi kroz umjetnost. To je ulitimativno povjerenje”.

(web)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)