Promocija knjige “Hrabrost i ludost” Enise Bukvić

Mostarska promocija knjige “Hrabrost I ludost“ autorice Enise Bukvić biće upriličena u Centru za kulturu večeras s početkom u 19 sati.

Nakon trideset godina života u Italiji, autorica ove neobične knjige odlučila se vratiti u domovinu Bosnu i Hercegovinu, s velikim entuzijazmom, uvjerena da će joj bogato profesionalno i radno iskustvo biti dovoljno da promijeni nešto u svojoj  zemlji. Enisa nije još uspjela baš nešto promijeniti; naišla je na zid, na razočarenja, ali nije odustala i ne odustaje. Nastavlja ići dalje, uvjerena da sve to, ipak, može i drugačije i mnogo bolje.

Enisa Bukvic je rođena u Bijelom Polju (Crna Gora). Od svoje druge godine, živjela je u Brčkom, gdje je pohađala osnovnu i srednju školu. Završila je Poljoprivredni fakultet u Sarajevu, a postdiplomske studije u vezi sa naukom o ishrani na Univerzitetu ” La Sapienza” u Rimu. Poslije završetka fakulteta, radila je u oblasti prehrambene industrije .Radno iskustvo u Italiji je povezano sa istraživačkim radom, edukacijom i međunarodnom saradnjom, u nevladinom sektoru. Veoma je aktivna u radu s bosanskohercegovačkom dijasporom, kako kroz inicijative u Italiji, tako i na svjetskom nivou. Živi u Rimu od 1987.godine, a Mostar je odnedavno njeno novo mjesto prebivališta.

Do sada je objavila nekoliko knjiga na italijanskom i bosanskom jeziku, a ovih dana je u toku  manja bosanskohercegovačka turneja, na kojoj autorica predstavlja  knjigu ”Hrabrost i ludost”.

Na mostarskoj promociji o ovoj knjizi će, osim autorice, govoriti i Irma Marić, Sanela Kamerić Demirović i Dario Terzić.

(NovaSloboda.ba)