Zeljkoviću i bratiji trajno zabraniti dolazak na stadione klubova koje toliko mrze

Čelni čovjek šugavog Fudbalskog saveza BiH, kome nije dosta što je mediokritetima iz Disciplinske komsije naredio da Veležu izreknu najveć kaznu u istoriji bh. fudbala, nastavlja sa huškačkom retorikom, koju je dobro naučio od laktaškog kabadahije.

Prijeti “banjalučki Arkan” i iznosi laži, u koje samo on i njemu slični iz FS vjeruju, a njegova noćna mora je Šemsudin Sudo Hasić, čovjek s obrazom i poštenjem, koji je prvi, javno i glasno, ustao protiv mafije u FS, argumentovano tvrdeći da rade na uništenju bh. fudbala.

Čekao je Zeljković i dočekao trenutak upada navijača na teren i prekid utakmice protiv “prvaka” Borca, da pod hitno u kancelariju pozove članove Disciplinske komisije i izda im ferman da žestoko udare po Svetinji i njegovom prvom čovjeku. A Goran Kosorić (predsjednik), Nermin Kljajić (prvi podredsjednik), Dario Knezović (drugi podredsjednik) i članovi Edin Kotlo, Mario Rozić i Marinko Štrbac, kao pokorne sluge i čuvajući fotelje za svoje guzice, “na održanoj sjednici” i zarad “spasa fudbala” izrekoše kaznu, zbog koje će, baš kao i Zeljković i svi ostali iz vrhuške FS, otići na smetljište istorije.

Svojom odlukom ogadili su fudbal, ogadili su reprezentaciju i ako se sportska javnost ne digne na noge i ovu bagru ne istjera iz saveza, nema boljitka za bh. fudbal.

Nije u pitanju samo Velež. Sutra će za odstrel biti svi klubovi i pojedinci koji javno ukažu na fudbalsku mafiju, na te ribare ljudskih duša, kojima je mjesto u zatvorskim ćelijama ili u ustanovama, gdje će biti pod stalnom ljekarskom pažnjom. Svoju mržnju prema svemu lijepom oni dobro naplaćuju i od para Veležovih navijača, ali i od ostalih klubova.

Stoga bi, kao kontramjeru ovim mafijaškim njuškama, klubovi trebali donijeti odluku da se Zeljkoviću ostaloj bratiji iz rukovodstva FS, disciplinske, takmičarske komisije i svih drugih tijela i organa, trajno zabrani dolazak na utakmice klubova koje toliko mrze. Velež dogodine  kada slavi veliki jubilej – sto godina postojanja, ne smije dozvoliti onima koji ga iz dna duše mrze i koji ga žele uništiti, prilaz stadionu, a kamoli prisustvovanje fešti, za koju već sada živi svaki onaj kome je crvena boja Svetinje u krvi od rođenja pa do groba.

(NovaSloboda.ba)