Neki novi trendovi

Madonnina kćerka Lourdes Leon odlučila so pojaviti na ovogodišnjoj Met Gali u prirodnom izdanju, pa su se u fokusu prisutnih našli njeni neobrijani pazusi.

Ona se odlučila za Moschino komplet, dizajnira Jeremy Scott, u kome je ukrašeni gornji dio bikinija kombinovan s dugom suknjom.

Dok mnogi nisu odobravali njen izgled, drugi smatraju da je ovo sasvim normalna stvar. Iako je upečatljiva odjeća sama po sebi bila modni momenat, Lourdes je načinom njegove prezentacija svima “ukrala show”.

Njena majka Madonna postala je poznata što je decenijama pomjerala granice trendova u svijetu ljepote. Kako stvari stoje, Lourdes ke očito krenula njenim stopama.

“Vidjela sam kako se djevojke moraju ponašati kako bi osvojile momke. Znala sam da se u to ne mogu uklopiti, pa sam odlučila raditi suprotno. Odbijala sam se šminkati, sređivati frizuru i brijati. Imala sam neobrijane pazuhe”, rekla je Madonna za magazin Harper’s Bazaar.

Činjenica je da se u industriji ljepote događa revolucija. Proizvodi za šminkanje se proizvode u svim nijansama kože i slično. Žene su odlučile sebi dati više slobode kada je riječ o ličnoj njezi.

Sve veći broj poznatih dama otvoreno počinje govoriti o neobrijanim pazusima, a influenserke ponosno objavljuju fotografije na kojima se primijete neobrijane noge.

(express)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)