Otac u Zagrebu ubio troje djece i pokušao samoubistvo

U stanu u zagrebačkom naselju Mlinovi policija je u noćnim satima pronašla troje najvjerovatnije ugušene djece i njihova oca, koji je pokušao počiniti samoubistvo, doznaje se u subotu u policiji.

U policiji kažu da je oko 2 sata u Mlinovima, na osnovu zaprimljene informacije o najavljenom samoubistvu, u stanu pronađen muškarac, koji se pokušao ubiti zbog čega je prevezen u bolnicu.

“Na mjestu događaja pronađeno i troje djece bez znakova života, te se sumnja na krivično djelo ubistva. Uviđajem rukovodi zamjenica Županijskog državnog tužiova”, izvijestila je zagrebačka policija, javila je Hina.

Prema neslužbenim podacima, djecu je ugušio austrijski državljanin, koji živi i radi u Zagrebu.

Prije brutalnog zločina, na društvenim mrežama objavio je pismo, u kome je naveo da ga je ostavila djevojka. jer je njegova bivša žena bila loša prema njoj. te da je ostao bez novca. Spominje i svoje prijatelje i braću iz masonske lože.

Nakon što je pronađen u stanu gdje je najvjerovatnije ubio svoje troje djece – blizance djevojčicu i dječaka, te još jednog mlađeg sina, pokušao se ubiti otrovom ili tabletama. Policajci su ga omamljenog pronašli u stanu i odveli na liječenje u bolnicu Sestara Milosrdnica.

U vrijeme zločina, majka ubijene djece nije bila u Zagrebu, a djeca su vikend provodila s ocem.

(Fena)