Ekatarina Mitrofanova i Vladislav Kasinskij nisu se uspjeli kvalifikovati za nastup na ZOI 2022.

Seniorski reprezentativci Bosne i Hercegovine, klizački plesni par Ekatarina Mitrofanova i Vladislav Kasinskij, uz podršku Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine, nastupili su na takmičenju u umjetničkom klizanju, ISU CS “Nebelhorn Trophy 2021”, koje je održano od 22.09. – 25.09. ove godine u Oberstdorfu (Njemačka).

Na ovom takmičenju učestvovalo je 50 nacionalnih selekcija, elita svjetskog klizanja. Svi klizači borili su se, između ostalog, za osvajanje plasmana za učešće na najjačim svjetskim takmičenjima: Zimske olimpijske igre 2022, evropska i svjetska prvenstva.

Naš klizački par Ekaterina i Vladislav, koji su tek prešli iz juniorske kategorije, gdje su bili i viceprvaci svijeta, u svom prvom seniorskom nastupu, nažalost, nisu se uspjeli kvalifikovati za nastup na ZOI 2022. Bez obzira na to, u kratkom programu imali su dobar nastup, te osvojili dovoljan broj tehničkih bodova za normu potrebnu za nastup na narednom Evropskom prvenstvu u umjetničkom klizanju.

“Nadamo se, da će naši reprezentativci u jednom od narednih takmičenja i u slobodnom programu uspjeti ispuniti normu i našu zemlju dostojanstveno predstavitina Evropskom i Svjetskom prvenstvu”, rekao nam je Zikrija Đonko, predjednik Saveza klizačkih sportova BiH.

(NovaSloboda.ba)