„Mostarska liska“, zbog bolesti glumca, završava dan ranije

Ovogodišnji 18. Međunarodni festival komedije „Mostarska liska“ završiće se dan ranije nego što je planirano. Naime, zbog bolesti jednog od glumaca, Kruševačko pozorište, koje je u takmičarskom dijelu programa trebalo nastupiti u srijedu 29. septembra, otkazalo je svoje gostovanje, tako da će se festival završiti u utorak 28. septembra. Zbog novonastalih okolnosti, pomjeren je i datum ceremonije zatvaranja i koncert grupe Divanhana, koji će se održati u čast pobjednika festivala, sa 30. septembra na 29. septembar.

Pred posjetiocima su još dvije predstave, večeras predstava ”Ritina škola” Kazališta Planet Art iz Zagreba i sutra predstava ”Sakati Billy sa Inišmana” Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Stručni žiri u sastavu dramaturg Almir Imširević, reditelj Marko Misirača, te glumac i reditelj Velimir Pšeničnik Njirić dodijelit će u srijedu 28.09.2021., na ceremoniji zatvatanja „Velike liske“ za najbolju predstavu u cjelini, najbolju režiju i najboljeg glumca/glumicu, kao i posebne nagrade.

Takođe, biće odabrane i najbolje predstave po ocjeni publike, u čijem su žiriju Nada Dalipagić, Faris Smajkić i Sarah Sarić.

U žiriju medija su Meliha Smajkić (Dnevni avaz), Cvita Kusić (FENA) i Rosanda Zovko (FTV).

Ovogodišnje druženje će završiti koncertom grupe Divanhana u  čast nagrađenih.

(NovaSloboda.ba)