Određen pritvor osumnjičenima u predmetu Rejhan Raković i drugi

Sud Bosne i Hercegovine u predmetu protiv osumnjičenih Rejhana Rakovića i drugih, odlučujući o prijedlogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine za određivanje pritvora prema osumnjičenim, nakon održanog javnog ročišta, donio je rješenje kojim je prema osumnjičenima Rejhanu Rakoviću, Ensaru Salčinoviću i Kenitu Čakiću određen pritvor, saopšteno je iz Suda BiH.

 Pritvor prema ovom rješenju može trajati najduže mjesec dana i to od dana lišenja slobode pa do 24.10.2021. godine. Pritvor je određen zbog postojanja pritvorskog razloga iz člana 132. stav 1. tačka b) Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine (zbog bojazni da će uništiti ili sakriti dokaze, te utjecati na svjedoke).

Rejhan Raković, Ensar Salčinović i Kenit Čakić osumnjičeni su da su počinili krivično djelo primanje poklonaili drugih oblika koristi iz člana 217. stav 1. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine (KZ BiH), primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem iz člana 219. stav 1.  KZ BiH i zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 220. stav 1. KZ BiH.

M. N.

(NovaSloboda.ba)