Tatjani Šojić i Sabitu Sejdinoviću dodijeljene „Male liske“

Četvrte noći Međunarodnog festivala komedije „Mostarska liska“, koji se 18. put održava u Mostaru, odigrana je predstava ”Pozorište za početnike” Kamernog teatra 55.

“Pozorište za početnike” autora Vedrana Fajkovića, u režiji Admira Glamočaka je priča o pozorištu, starijim i mlađim generacijama, onima koji se sukobe, ali se i poštuju.

Glavni glumci su akteri jednog malog pozorišta, koje sasvim slučajno izgleda kao Kamerni teatar i koji se sasvim slučajno nalaze u jednoj egzistencijalnoj krizi, gdje se pozorište nalazi pred zatvaranjem. Glumci moraju sami da iznađu način kako da izađu iz toga, a jedini način je da naprave predstavu i s tom predstavom riješe sve probleme.

Tatjani Šojić i Sabitu Sejdinoviću dodijeljene su „Male liske“ za najbolje glumce večeri.

„Mislim da je predstava odlična. Tiče se života nas glumaca, situacije u pozorištu, ulaska politike u pozorište bez pitanja i to je naša svakodnevnica, život i problemi s kojima se susrećemo u ovom dobu u kojem živimo. Likovi u predstavi su prvak, prvakinja, mladi glumac, mlada glumica, direktor. Ova predstava govori o pozorištu i ljudima iz pozorišta, ali na širem planu tiče se svih nas koji živimo na ovim prostorima“, istakla je Tatjana Šojić.

Mladi glumac Saša Krmpotić ističe kako se radi o predstavi koja konkretno  govori o sukobu između ansambla i nove uprave, koja nije upoznata s radom pozorišta i samim tim ne zna kako voditi to isto pozorište.

„Nevjerovatno je igrati uz velike glumce i kupiti silno znanje i iskustvo koji su oni godinama sticali. Oni jako lijepo, kolegijalno dijele to s nama i uvijek je sreća i uživanje dijeliti to iskustvo s njima na sceni“, istakao je Krmpotić.

Glumačku ekipu čine Tatjana Šojić, Muhamed Hadžović, Sabit Sejdinović, Saša Krmpotić i Anja Kraljević.

U ponedeljak, u 20 sati, na programu je predstava „Ritina škola“ Kazališta Planet Art iz Zagreba.

(NovaSloboda.ba)