Vrijeme Bondovih djevojaka je postalo prošlost

Svako ko igra u Bond filmovima, rijetko se izvuče bez ogrebotine. Glumac Daniel Craig čak je izgubio dva zuba na snimanju filma “Casino Royale”. Britanska glumica Lashana Lynch (33) je relativno nepovrijeđena preživjela vratolomije u ulozi 00 agentice Nomi, u novom Bondovom filmu “No Time to Die”. Osim toga, morala je naučiti sastaviti vatreno oružje u roku od nekoliko sekundi i kotrljati se po podu dok puca, rekla je u intervjuu britanskom dnevniku “The Guardian”.

Lynch je postala poznata po filmu o superherojima “Captain Marvel”. U međuvremenu, traju glasine da bi Lynch mogla čak igrati i glavnu ulogu u sljedećem Bondovom filmu. Šta ona kaže o tome?

“Ne! Oni me ne žele!” I uz tu izjavu se kikoće. Međutim, danas smo u trenutku kada filmska industrija “daje publici ne samo ono što misli da publika želi, već i ono što publika stvarno želi”.

Dakle, sljedeći Bond mogao bi biti muškarac, ali i žena. Čak i za “No Time to Die” tražili su nekoga “ko može preuzeti Bonda”. Od kada je Daniel Craig najavio da se povlači kao 007, špekulisalo se o tome ko bi ga mogao naslijediti.

Činjenica da se na njegovom oproštajnom nastupu pojavila jedna agentica, jasno pokazuje da je vrijeme Bondovih djevojaka prošlost. Nomi je jedna “prava žena”, kaže Lynch.

(spiegel)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)