Loša djevojka

Úrsula Corberó Delgado (32) postala je zvijezda Netflixa za samo četiri mjeseca. Probleme joj u tome pravi samo engleski jezik.

Govoreći o njenoj do sada najvećoj ulozi, glumica kaže da je na jednoj zabavi upoznala ” četiri osobe koje su je primijetile u La Casa de Papel”. Četiri mjeseca kasnije, serija koja se prikazivala na Netflixu pod naslovom “The Money Heist” bila je najgledanija međunarodna produkcija koja nije na engleskom jeziku. Netflix je nastavio s dokumentarnim filmom o ovom “kulturnom fenomenu”, a Úrsula je odjednom postala tip loše, kriminalne djevojke.

Corberó je odrasla u blizini Barcelone, otac joj je bio stolar i prodavač ribe, a roditeljima je sa samo šest godina rekla da želi postati glumica. Roditelji su joj pomogli, i sa 13 godina već je imala prvu veliku televizijsku ulogu.

Odnedavno ima jedan veći problem: Tokom snimanja filma “Snake Eyes”, “Zmijske oči” u Vancouveru, jednostavno nije razumjevala ni jedne riječi engleskog.

“Pomagala sam se sa samo dvije rečenice: “Da, naravno” i, “Oh, da “.A ako joj to ne bi pomoglo, smijala bi se i klimala glavom. Prije  svega, nije razumjevala režisera, Roberta Schwentkea.

“Nikad nisam razumjevala šta je tačno želio, i stalno sam činila nešto drugo”, rekla je za štampu.

Inače, njen glavni cilj: „Naučiti govoriti engleski. To mi je sada glavna stvar u životu.”

(WS)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)