Ovako danas izgleda 65!

Désirée Nick poznata je po tome što nema dlake na jeziku. Sad je sa sebe odbacila i sve ogrtače.

Uz to je govorila o starenju, životu bez seksa i kozmetičkim operacijama koje nikad nije uradila.

“Biti 65 godina nije hendikep, već veliki korak naprijed. Mislim da svaka žena sa 65 godina zaslužuje da uradi golišave snimke, i da te slike stavi na polisu zdravstvenoog osiguranja. Sa 65 godina niste više svježi, ali niste ni za odbaciti. To je zapravo najbolje vrijeme. Između 65 i 80 godina mi žene još uvijek možemo imati 15 atraktivnih godina, u kojima možemo izgledati kao bomba. I kad jednog dana unuci kažu: ‘Vidi, to je bila naša baka na dan kad se povukla …’, potomstvo može biti ponosno. Gola slika zamjenjuje portret u ulju. Osim toga, za mene je suočavanje s golotinjom u mojim godinama, takođe, i društveno-politička izjava, u ime i za žene moje generacije”.

Ona danas ovako izgleda. Pozirala je ovih dana, bez ogrtača u hotelu “Regent” u Berlinu. A tek je napunitla 65 godina Na pitanje: “Penzija?” ona odgovara: “Ne znam na šta mislite”.

Klasične starosne granice danas više ne postoje, posebno u umjetnosti, i to je sreća. Decenijama su samo žene morale trpiti izreku “Vi ste prestare za to”, dok “starci” i dalje određuju sudbinu svijeta, ne samo u politici. U svakom slučaju, žene pokazuju da su stare (ili mlade) samo onoliko koliko se tako osjećaju.

I jedno poređenje:

Pop boginja Madonna (63) trenutno se ponovo pokazuje onako, kako je provocirala na pozornicama u osamdesetim: lascivna i otkrivena. Pjevačicu baš briga što se to ne dopada svima.

Sharon Stone (63) važi za najhladniju zvijezdu Hollywooda, ne samo zbog legendarne scene prebacivanja noge preko noge, u “Basic Instinct” 1992. Trenutno je u srednjim 60.tim, a brojne luksuzne marke koriste je kao model, a ona nastupa sve ležernije

Kakav nastup kao Kleopatra u 71. godini? Cher to može i danas. Sa njenih 75 danas, nije isključen novi povratak muzičke legende.

Jane Seymour je pred kamerama više od 50 godina. Njen posljednji film “Uvijek nevolje s djedom” snimljen je 2020. Zamislite, ova zvijezda je u februaru napunila 70 godina?

(bams)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)