Reisu-l-ulemu posjetila delegacija „Merhameta“

Reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović danas je primio delegaciju HO „Merhamet“, koju je predvodio predsjednik gosp. Kenan Vrbanjac.

Delegaciju „Merhameta“ činili su zamjenk predsjednika Kenan Trebinjac i direktor Regionalnog odbora “Merhameta” Mostar Adnin Hasić.

Na sastanku reisu-l-uleme i delegacije „Merhameta“ razgovaralo se o pitanjima vezanim za pružanje pomoći ljudima u potrebi u našoj zemlji.

Predsjednik „Merhameta“ je reisu-l-ulemu obavijestio o aktivnostima ove humanitarne organizacije i informirao ga o određenim izazovima s kojima se suočavaju u radu, obećavši da će nastaviti s pomaganjem ljudi u potrebi i čak intenzivirati taj rad.

Ovom prilikom, Vrbanjac je reisu-l-ulemu informirao o tome da je „Merhamet“ svoj ured otvorio i u Turskoj, te da očekuju da će taj ured biti veoma aktivan i svrsishodan.

Reisu-l-ulema je zahvalio predsjedniku i članovima delegacije „Merhameta“ na pomoći koju pružaju našem narodu diljem BiH, te obećao da će Islamska zajednica i dalje snažno stajati uz njih i podržavati njihov rad.

(NovaSloboda.ba)