Uhapšeni direktor bolnice u Doboju i vlasnik firme “Arms”, istraga vodi i do Vice Zeljkovića, predsjednika FS BiH

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova (na području Doboja vrše pretrese lokacije koju koriste osobe, čiji su inicijali M. G, kao i lokacije u Banjoj Luci koju koriste osobe V. V, kao i firme, čiji je direktor.

Iz MUP-a je saopšteno da se pretresi obavljaju u okviru istrage koja se odnosi na javne nabavke medicinske zaštitne opreme Bolnici “Sveti apostol Luka” u Doboju, kao i druge medicinske opreme koju je nabavljao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske u prošloj godini.

Pretresi se vrše prema naredbi Okružnog suda Banja Luka, a pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, prenosi Srna.

Kako nezvanično saznaje BN, istraga o aferi “korona” vodi i do Vice Zeljkovića, koji je predsjednik Fudbalskog saveza BiH.

Prema tim informacijama, Zeljković, koji je sestrić člana Predsjedništva BiH, se povezuje sa tri pravna subjekta koja je snadbjevala zdravstvene ustanove u vrijeme pandemije. Dio istrage će voditi Tužilaštvo BiH.

Kako saznaje BN, Zeljković se ne nalazi u Banja Luci, a u firmama su rekli da je otišao na utakmicu s reprezentacijom BiH.

BN podsjeća da je bivši direktor Instituta za javno zdravstvo Branislav Zeljković ranije uhapšen zbog nabavke medicinske opreme u vrijeme pandemije.

Kako prenosi Slobodan Vasković na svom blogu, pripadnici Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili su Mladena Gajića, direktora JZU “Sveti apostol Luka” iz Doboja zbog malverzacija sa Sašom Markovićem, vlasnikom firme “Travel4Fun”.

Takođe, navodi da je uhapšen i Vladimir Vuletić, vlasnik frime “Arms” zbog malverzacija sa Vladom Crtom Đajićem, direktorom UKC RS Banjaluka, oko nabavki termalnih kamera,

Kako nezvanično saznaje BN posrednik između Saše Markovića i Mladena Gajića bila je Sanja Vulić, poslanica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.

(Fena)