Bosnalijek u Njemačkoj predstavio novi proizvod za jačanje imuniteta

Bosanskohercegovačka farmaceutska kompanija Bosnalijek predstavila je u Njemačkoj novi proizvod za jačanje imuniteta pod nazivom Lymunix.

Riječ je o novom, jedinstvenom dodatku prehrani na tržištu u formi oralnog spreja koji, osim različitih vitamina i minerala, sadrži i lizozim.

Novi proizvod biće dostupan u obliku Lymunix – B kompleks (sadrži vitamine B3, B5, B2, B1, B12, B6, B9, B7 te lizozim), Lymunix – Željezo (sadrži Željezo (Fe) i lizozim), Lymunix – vitamin D – K2 (sadrži vitamine D, K2 i lizozim), Lymunix – multivitamin (sadrži kompleks vitamina i minerala i lizozim) te Lymunix – multivitamin junior (sadrži kompleks vitamina i minerala i lizozim, prilagođen djeci iznad tri godine).

Ti proizvodi imaju niz pozitivnih učinaka na organizam, među kojim su održavanje normalne funkcije imunog i nervnog sistema, smanjenje umora i iscrpljenosti, regulacija hormonalne aktivnosti, održavanje normalnih nivoa crvenih krvnih zrnaca, normalne funkcije srca, normalnog transporta kisika u tijelu, normalnog zgrušavanja krvi, održavanje zdravlja kostiju, zuba i funkcije mišića, zaštita ćelija od oksidativnog stresa i brojni drugi.

“Jedinstvenost Lymunix proizvoda ogleda se ne samo u njihovom sastavu, već i u tome što se u organizam aplicira u obliku oralnog spreja, što je naročito važno. jer se tako osigurava veća učinkovitost i bolja apsorpcija vitamina i minerala iz njegovog sastava, ali i lizozima”, navode iz Bosnalijeka.

Upravo je lizozim sastojak koji Lymunix proizvodima osigurava dodatnu vrijednost. Ovaj enzim, koga je otkrio Aleksandar Fleming, nobelovac i pronalazač penicilina, značajan je faktor prirodnog imuniteta koji uništava bakterije, viruse, gljivice – i  to samo one štetne, dok takozvane dobre bakterije ne uništava – ne remeteći normalnu bakterijsku floru usne šupljine.

Lizozim je prirodni sastojak našeg organizma. Nalazi se u većini tjelesnih sekreta i u mnogim ćelijama, sa zadatkom da spriječi prodor mikroorganizama i nastanak infekcije u organizmu, a ako do nje ipak dođe, da je kontrolira. Lizozim djeluje protiv mikroorganizama, stimuliše imunološki sistem i kontroliše upalnu reakciju.

Generalni direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović ističe da je promocija održana u Njemačkoj još jednom potvrdila kvalitet i potencijal Bosnalijeka kao najvećeg bosanskohercegovačkog proizvođača farmaceutskih proizvoda i jednog od regionalnih lidera u branši.

“Izlazak našeg novog proizvoda na različita tržišta, od kojih je njemačko među prvim, pokazuje izuzetan nivo, kako proizvodnog tako i organizacionog napretka kompanije Bosnalijek, te potvrđuje ispravnost našeg pristupa da samo kontinuiranim ulaganjem u vlastiti razvoj možemo nastaviti rast i u narednom periodu, a Lymunix je upravo rezultat rada našeg razvoja. Posebno mi je drago što se sve ovo dešava u godini kada obilježavamo 70 godina od početka rada Bosnalijeka”, poručio je Uzunović.

Nakon početne promocije nove linije proizvoda Lymunix u Njemačkoj, promocije će biti nastvaljene i u drugim državama Evropske unije, Velikoj Britaniji, te državama Bliskog istoka, a uskoro će se ovi proizvodi moći kupiti i na domaćem tržištu. Bitno je istaći da će ovaj novi proizvod biti dostupan i u online prodaji širom Evrope, saopšteno je iz Bosnalijeka. 

(Fena)