James Bond je James Bond

Léa Seydoux smatra da postavljanje jedne žene u ulogu tajnog agenta 007 nije dobra ideja.

Tridesetšestogodišnja glumica ponovo igra ulogu dr. Madeleine Swann u novom Bondovom filmu “No Time to Die”. Međutim, holivudska ljepotica odbacuje ideju da bi glavnu ulogu u seriji filmova o tajnom agentu 007 ubuduće trebala igrati žena. Seydoux, koji je glumila i u filmu Spectre 2015. godine, izjavila je: “James Bond je James Bond. Mislim da Jamesa Bonda ne bi trebala glumiti žena”.

Priznaje da mladim djevojkama trebaju “jaki” ženski uzori. Ali, ona, takođe, vjeruje da bi jedna špijunka trebala voditi drugu filmsku franšizu, a ne seriju Bond.

Za Sky News je rekla: “Za mlade djevojke … važno je imati dobar primjer snažnih žena – možda bi mogle napraviti špijunku, ali to bi bio drugačiji film”.

Daniel Craig je posljednji put u novom filmu igrao ulogu Bonda, a ranije je rekao da njegov nasljednik ne bi trebala biti žena. Međutim, mišljenja je da ženama i obojenim osobama treba ponuditi slične istaknute uloge.

Na slici: Lea Seydoux, kao Madeleine Swann, Ana de Armas kao agentica Paloma, Daniel Craig, kao James Bond, Naomi Harris kao Eve Moneypenny i Lashana Lynch kao Nomi.

(msn)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)