Kavalec uručila novu tehnološku opremu Gradskom vijeću Mostara

Ambasadorica Kathleen Kavalec, šefica Misije OESS-a u Bosni i Hercegovini, uručila je u četvrtak novu tehnološku opremu gradskim vijećnicima i Stručnoj službi Gradskog vijeća Mostara.

Primopredaji 36 laptopa i devet računara prisustvovali su čelnici Gradskog vijeća i mostarski gradonačelnik Mario Kordić.

Ambasadorica Kavalec istakla je kako im je jako drago što su se izbori u Mostaru održali prošle godine, što grad ima novog gradonačelnika, novo Vijeće i novog predsjedavajućeg Vijeća, kao i neku novu energiju.

Dodala je kako su ovom malom, ali nadaju se značajnom donacijom htjeli dati podršku procesu poboljšanja u gradu.

“Znamo da građani očekuju da se krene naprijed i da grad počne funkcionisati, tako da smatramo da je ovo jedan doprinos upravo tome,  većoj efikasnosti rada gradskih službi uopšte. Takođe nam je drago da vidimo i druge znake nekakvog napretka, organizovanje raznih festivala i manifestacija, tako da nam je drago da budemo dio tog procesa”, poručila je Kavalec.

 Predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić zahvalio je Misiji OESS-a u BiH i ambasadorici Kavalec na ovoj vrijednoj donaciji, rekavši kako će donirana oprema sigurno biti podrška u budućem radu Gradskog vijeća.

“Osim ovog projekta koji smo uspješno završili i dobili ovu donaciju, mi ćemo u narednom periodu riješiti i tehničke uslove za bolji pregled naših sjednica. Cilj nam je otvorenost i potpuna transparentnost Gradskog vijeća”, kazao je Marić.

 Dodao je kako će nastavak njihovog rada uz ove tehničke preduslove biti puno bolji i transparentniji.

“Drago nam je da je međunarodna zajednica prepoznala rad kako gradonačelnika, tako i Gradskog vijeća Grada Mostara i nadam se da će ovaj entuzijazam, ovo raspoloženje i dosadašnji pozitivan rad trajati cijeli mandat ovog Vijeća”, poručio je Marić.

Zahvalnost Misiji OESS-a u BiH uputio je i mostarski gradonačelnik Mario Kordić.

“Ovo je jedna mala puzla u onome što radimo zadnjih par mjeseci, a to je pokušaj digitalne transformacije Grada Mostara. Drago mi je da i kroz Vijeće pratimo taj trend i mislim da će ovo stvarno poboljšati uslove rada gradskih vijećnika. Ostao nam je još jedan mali posao, a to je završiti Gradsku vijećnicu, tako da i mediji i svi ljudi koji nas prate imaju kvalitetnije prenose i bolje čuju ono što ovdje radimo”, poručio je gradonačelnik. 

(Fena)