Mostarski vatrogasci dobili tri nove cisterne

Primopredaja tri vatrogasne autocisterne upriličena je u petak u sjedištu Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar.

Autocisterne je kupio Grad Mostar budžetskim sredstvima, a ukupna vrijednost tri vozila je skoro pola milijuna maraka.

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić osvrnuo se tom prilikom na proteklu sezonu, u kojoj su mostarski vatrogasci imali pune ruke posla.

“Imali smo poprilično tešku sezonu i čestitam momcima koji su bili uključeni u gašenje požara. Napravili su veliki posao bez obzira što su imali opremu takvu kakvu su imali, tako da je ovo nabavka tri vatrogasne cisterne veliki doprinos”, izjavio je Kordić.

Zapovjednik Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar Petar Jurić kazao je kako će nova vozila biti od velike pomoći mostarskim vatrogascima s obzirom da su do sada korištene autocisterne stare po 50 i više godina.

“Sada imamo nove cisterne i to je neprocjenjivo za nas. Što se tiče vrijednosti, svaka cisterna bez PDV-a košta 165.000 maraka, puta tri, to je 495.000 maraka bez PDV-a i to je ogromno ulaganje”, poručio je Jurić.

Najavio je kako će Grad Mostar nabaviti još dvije vatrogasne autocisterne, a iz Republike Hrvatske očekuje se jedna, kako je rekao, ozbiljna donacija koja će puno pomoći mostarskim vatrogascima.

(Fena)