Petev i Džeko očekuju pobjedu protiv Kazahstana

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu se sastaje sa selekcijom Kazahstana u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru.

Fudbaleri BiH i dalje su bez pobjede, a u dosadašnjem dijelu kvalifikacija osvojili su tri boda iz četiri utakmice. U bh. taboru uvjereni su da imaju bolji tim od domaćina sutrašnjeg meča i očekuju pobjedu.

“Znamo da većina reprezentativaca Kazahstana iz domaćeg šampionata igraju na terenu sa vještačkom travom. Mi smo juče odradili trening i večeras ćemo i to nam nije bitno. Mi smo spremni i idemo na pobjedu”, kazao je selektor reprezentacije BiH Ivaylo Petev na pres-konferenciji na Astana Areni.

Ponovio je da sve zavisi od pristupa igrača i izrazio nadu da sutra protivniku neće dopustiti puno prilika.

“Igrači i ja jedva čekamo utakmicu. Kazahstan je ekipa koja ne odustaje i idu agresivno na svaku loptu, tako da neće biti lako. Sutra moramo biti još bolji nego u Zenici. Moramo biti skoncentrisani tokom čitave utakmice da ispunimo naš cilj, a to je pobjeda”. dodoa je.

Kapiten Edin Džeko naglasio je da je Kazahstan nezgodna ekipa, što su pokazali i u prvom meču u Zenici, ali da vjeruje u uspjeh bh. tima.

“U Zenici smo vidjeli da je Kazahstan nezgodna reprezentacija, a vidjeli smo to i kroz ostale njihove rezultate. To je ekipa koja ne smije da se potcijeni i taktički stoje jako dobro. Nije lako probiti tu zonu, ali u prethodnom meču smo stvorili puno prilika. Oni su pokazali da ne odustaju do kraja, ali mi moramo biti efikasniji ovaj put”, kazao je Džeko.

Susret između Kazahstana i BiH na rasporedu je u subotu u 15 sati na Astana Areni u Nur Sultanu.

Tri dana kasnije reprezentacije BiH gostuje u Ukrajini.

(Fena)