Sve spremo za Festival “Sevdalinko u srcu te nosim”

Festival “Sevdalinko u srcu te nosim” je jedini događaj  posvećen sevdalinci u svijetu koji ima društvenu i kulturno-istorijsku misiju očuvanja i prepoznavanja značaja sevdalinke za Bosnu i Hercegovinu, kao najvrjednije muzičke baštine naših prostora.

Tokom godina, razvijena je velika mrežu podrške i kreirano je preko 100 dešavanja u Bosni i Hercegovini i šire, te svakodnevna promocija i afirmacija sevdalinke kroz medije, nastupe i rad.

Na dosadašnjim festivalima je učestvovalo preko stotinu vrsnih interpretatora sevdalinke iz BiH, Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Njemačke, Holandije, Austrije, kao i prateći orkestar koga čine izuzetni poznavaoci i baštinici ovog muzičkog pravca pod rukovodstvom prof. Dejana Milkunića.

Na revijalnim večerima 13. Festivala Sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim”, koje će se održati od 2. do 4. novembra u Tuzli,  učestvovaće Hanka Paldum, Ramiza Milkunić, Snežana Đurišić, Hamza Šantić, Aldino Kurić, Osman Hadžić, Adnan Nezirov, Emina Tufo, Slađana Mandić, Fatmir Sulejmani, Mahir Mulalić, Nihad Kantić Šike, Mirza Delić, Ringo Hamidović, Belma Huseinefendić, Pavao Anić.

(NovaSloboda.ba)