Ajna Talić osvojila dvije srebrne medlje

U organizaciji plivačkih klubova “Sport-Time” i “Spid” iz Sarajeva, juče je na Olimpijskom bazenu “Otoka” u Sarajevu održan drugi po redu plivački miting “Plivački (re)start 2021”, na kome je  učestvovalo 400 takmičara iz 24 kluba iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Na ovom takmičenju učestvovao je i PK Velež iz Mostara, koga su predstavljale dvije plivačice – Danja Alikalfić i Ajna Talić.

Ajna Talić (2012.) je ostvarila odličan uspjeh i osvojila dvije srebrne medalje. Druga je bila u disciplinama 25 metara prsno i delfin, dok je na 25 metara leđno medalja izmakla za malo i u toj disciplini je ostvarila plasman na četvrto mjesto. U ukupnom bodovnom poretku, Ajna je u svojoj kategoriji zauzela sjajno treće mjesto!

Danja Alikalfić (2011.) je ostvarila plasman na peto mjesto u disciplini 25 metara prsno. Cilj nastupa na današnjem takmičenju bilo je ponavljanje svojih najboljih vremena, a Danja je u tri od četiri discipline oborila svoje lične rekorde, što je iznad svih očekivanja.

Ekipa Plivačkog kluba “Velež” nastavlja sa pripremama za nova takmičenja, od kojih je prvo na programu već za dvije sedmice.

(NovaSloboda.ba)