Tyson Fury u epskoj borbi pobijedio Wildera

Tyson Fury (33) ostaje svjetski prvak, nakon jednog od najboljih mečeva svih vremena! Englez je ponovo pobijedio Deontaya Wildera (35) i odbranio titulu WBC u teškoj kategoriji.

U 11. rundi, sudija Russell Mora je prekinuo meč nakon što se Wilder po treći put našao na podu! Pri tome je i Wilder čak dva puta slao Furyja na pod. Kakva borba!

Treća runda: Prva otvorena razmjena udaraca! Fury šalje Wildera na pod! Samo ga je gong spasio.

Četvrta runda: Iako je izgledalo da bi Fury mogao imati kratak meč, Wilder se vratio u borbu. Snažnim udarcem desnicom ruši Furyja! Fury stoji, ali se samo malo kasnije ponovo vraća na pod. I njega ovom prilikom spašava gong.

Deseta runda: Fury udara pun bijesa, kako je to činio tokom cijelog meča. Wilder je već dobro načet, ali se, ipak, nekako uspio spasiti. A onda su slijedili novi padovi! Sudija Mora pušta Wildera da nastavi meč.

Jedanaesta runda: Posljednji nokaut! Fury ide u ofanzivu i nastoji da borbu okonča prije kraja meča. Jedan udarac desnicim dovodi Wildera do posrnuća. Zatim slijedi još jedan direktni pogodak. Wilder pada na zemlju, i sudija Mora konačno prekida meč!

Na Wildera se dugo čekalo prilikom izlaska boksera na ring. Navodno je imao problema sa navlačenjem rukavica.

Čak je i put do ringa prije početka meča bio jedan epski spektakl: za razliku od Furyja, Wilder je u ring ušao samo u “malom” kostimu.

Fury je, s druge strane, u arenu ušao prerušen u Spartanca. Sa sobom je imao čitavu malu vojsku!

Fury je ovom pobjedom po drugi put pobijedio u njihovom trećem susretu. Prvi duel završio je neriješeno.

Englez je i dalje neporažen! Uz 31 pobjedu, bilježi još samo jednu neriješenu borbu!

Fury je nakon meča izjavio: “Ovo je jedna od najboljih bokserski trilogija ikada. pobjedio sam ga tri puta. Nema više pitanja bez odgovora! Ja sam najbolji na svijetu, a Wilder je drugi najbolji”.

Zatim je za oko 20.000 gledalaca u T-Mobile Areni u Las Vegasu otpjevao pjesmu “Walking in Las Vegas”,  “Šetnja Las Vegasom”.

Kako je rečeno, Wilder je nakon meča, iz dvorane odmah prevezen u obližnju bolnicu.

(express)

S. P.