Hadžikadunić: Idemo na pobjedu

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u Lvivu se priprema za susret s Ukrajinom koji je na rasporedu u utorak.

Reprezentativci BiH će do tog meča imati još jedan trening. Defanzivac Dennis Hadžikadunić ističe da je ekipa spremna za utakmicu.

“I pored određenih problema koje smo imali, prije svega zbog viza za Kazahstan, pripreme su protekle veoma dobro. I mi što smo ostali u Sarajevu smo kvalitetno radili i uspjeli smo da izvučemo najpozitivnije iz svega toga, tako da spremni i u dobrom raspoloženju dočekujemo meč sa Ukrajinom”, izjavio je mladi defanzivac.

Vjeruje u pozitivan rezultat u sutrašnjem meču, iako cijeni selekciju Ukrajine.

“Nadamo se da ćemo ostvariti pozitivan rezultat sutra. Ukrajina je definitivno dobra ekipa, sastavljena od kvalitetnih pojedinaca. Mi idemo na pobjedu i daćemo sve od sebe da ostvarimo taj naš cilj sutra. Imamo vjeru u naše kvalitete i predstoji nam jak meč. Nećemo ništa kalkulisati, želimo pobjedu”, dodao je.

Večeras su na rasporedu službene medijske aktivnosti reprezentacije BiH na Lviv Areni. U 17,45 sati po srednjoevropskom vremenu zakazana je press konferencija, a u 18,30 sati i zvanični trening.

Reprezentacija BiH nakon pet odigranih utakmica zauzima treće mjesto sa šest bodova, dok je Ukrajina druga sa osam bodova i utakmicom više.

(Fena)