LDP Mostar održao sastanak o važnosti saradnje nevladinog i vladinog sektora

Sastanak Lokalne dijaloške platforme (LDP) Grada Mostara na temu “Saradnja nevladinog i vladinog sektora Grada Mostara prezentiranje djelokruga rada i prepoznavanje ključnih prioriteta” održan je u ponedeljak mostarskoj Gradskoj vijećnici.

Glavna savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina otvorila je sastanak o ukazala na važnost i značaj intersektoralne kohezije, saopšteno je iz Grada Mostara.

Osim članova LDP-a sastanku su prisustvovali predstavnici Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP), projekta “MAKERS”, koji pružaju podršku u radu LDP-u, kao i vijećnici/članovi komisija Gradskog vijeća Grada Mostara, koje u svom djelokrugu rada imaju saradnju s nevladinim organizacijama kako bi ostvarili izravnu komunikaciju s civilnim sektorom grada u cilju podrške u njihovom daljem radu.

Cilj LDP-a je osnaživanje mehanizama intersektoralne saradnje, djelovanje na poboljšavanju socijalne kohezije, osnaživanje gradskih mehanizama javnog sudjelovanja, podrška aktivizmu u zajednici, jačanje mladih lidera u zajednicama i šire, promovišući zajedničko djelovanje i zajedničke ciljeve.

Tema sastanka bila je kroz dijalog i razmjenu iskustava identifikovati jednu od inicijativa/aktivnosti predloženih na prošlom sastanku u cilju orijentacije i djelovanja rada u narednom periodu.

Na sastanku su doneseni zaključci, koji će se, nakon usaglašavanja, uputiti prema izvršnoj i zakonodavnoj vlasti Grada Mostara, stoji u saopštenju.

(Fena)