Predstavljanje knjige Omera Karića “Četiri puta za Mostar-mediji u Hercegovini”

U sklopu kulturno-obrazovne manifestacije “Dani knjige, Konjic 2021.” večeras u 19 sati u Bosanskoj sobi Narodnog univerziteta u Konjicu biće predstavljena knjiga “Četiri puta za Mostar – mediji u Hercegovini”, autora Omera Karića.

O knjizi će govoriti Senadin Lavić, Fahira Fejzić Čengić i Senadin Dino Begtašević.

Dipl. žurn. Omer Karić rođen je u Jablanici 1959. godine, gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju, a zatim Fakultet političkih nauka u Sarajevu, Odsjek žurnalistika. Novinarstvom se počeo baviti kao svršeni srednjoškolac, radeći kao dopisnik iz Jablanice za zagrebački Večernji list. Po završetku studija, ostaje da radi u redakciji Oslobođenja u Sarajevu kao volonter, a zatim prelazi u dopisništvo Oslobođenja u Mostaru.

Uz brojne društvene, vojne i političke obveze tijekom rata osnovni posao i zanimanje nikad nije prekidao, radeći za brojne časopise. Pokrenuo je i bio glavni i odgovorni urednik lista “Jablaničke ratne novine” (Jaran). Poslije rata, nastavlja raditi u opštiniJablanica, na poslovima informisanja i odnosa sa javnošću, ne prekidajući saradnju s nekim od pobrojanih listova i redakcija.

Do sada je kao urednik, recenzent ili koautor učestvovao u pisanju i izdavanju knjiga: “Jablanica sto godina školstva”, “Čvrsnica kamena tvrđava Hercegovine”, “Jablanički Romi”, “Župa Jablanica”. Knjiga “Četiri puta za Mostar-mediji u Hercegovini 1992-1995.” njegov je vlastiti autorski projekt, sapšteno je iz Narodnog univerziteta Konjic.

(Fena)