Potres uzdrmao indonezijsko ostrvo Bali, troje poginulih

Potres magnitude 4,8 stepeni po Richterovoj skali uzdrmao je indonezijsko ostrvo Bali u subotu ujutru i najmanje tri osobe su poginule, saopštila je indonezijska agencija za potragu i spašavanje.

Potres je zahvatio oblasti Karangasem i Bangli na istočnoj strani turističkog ostrvaa i potraga je zaključena, navodi agencija u saopštenju, ali su vlasti nastavile da nadziru situaciju.

Pod klizištem, koje je pokrenuto potresom, poginule su dvije osobe, saopštila je agencija. Trogodišnja djevojčica poginula je pod ruševinama.

Američki geološki zavod (USGS) saopštio je da je potres magnitude 4,8 stepeni imao epicentar kod Banjar Wangsiana, na dubini od 10 kilometara.

“Svi ljudi ugroženi potresom evakuisani su, dok podatke o štetama još prikuplja agencija za ublažavanje prirodnih katastrofa na Baliju”, navodi zvaničnik agencije za potragu i spašavanje Gede Darmada u saopštenju.

Spailačke službe evakuisale su ljude širom ostrva, dok je cestovni pristup pogođenoj zajednici prekinut klizištem, dodao je on, prenosi Reuters.

(Fena)