Brzoklizač Tarik Omeragić nastupiće na Svjetskom kupu u Kini i Japanu u kvalifikacijama za ZOI

Seniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju, Tarik Omeragić, nastupiće od 21. do 24.10. na Svjetskom kupu u Pekingu (Kina), a od 28. do 31.10.2021 godine u Nagoji (Japan).

Naš reprezentativac Edin Branković, nažalost nije dobio dozvolu za ulazak i nastup u Kini od Organizacionog odbora Svjetskog kupa, zbog strogih pravila vezanih za vakcinisanje. Savez ulaže velike napore da osigura Edinov nastup na Svjetskom kupu u Nagoji.

Nakon nastupa u Japanu, oba naša reprezentativca će u novembru nastupiti na Svjetskim kupovima u Debrecenu (Mađarska) od 18. do 21.11. i u Dordrechtu (Nizozemska) od 25. do 28.11.2021 godine. Ova 4 Svjetska kupa ujedno su i kvalifikaciona takmičenja za odlazak na ZOI. Po završetku takmičenja na ova četiri Svjetska kupa, zbrajaju se rezultati i 32 najbolje rangirana brzoklizača kvalifikovaće se i nastupiti na Olimpijskim igrama 2022. godine.

“Ovogodišnje kvalifikacije za nastup na Olimpijskim igrama su četvrte u nizu za Edina Brankovića, a prve za Tarika Omeragića. U Savezu klizačkih sportova Bosne i Hercegovine se nadamo da će bar jedan od naših reprezentativaca uspjeti da se kvalifikuje i da naša zemlja, po prvi put, dobije predstavnika na ZOI u ovom sportu”, kaže Zikrija Đonko, predsjednik saveza klizačkih sportova BiH.

(NovaSloboda.ba)