Oduzet duhan u vrijednosti od 44.200 KM

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje, Regionalni centar Sarajevo, Grupa za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja, na putnoj komunikaciji Sarajevo-Konjic oduzeli su sušeni duhan u vrijednosti 44.200 KM, saopšteno je iz UIO BiH.

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje, u saradnji sa policijskim službenicima PS Hadžići, proveli su još jednu uspješnu operativnu akciju na putnoj komunikaciji Sarajevo – Konjic, u kojoj je oduzeto 260 kg rezanog sušenog duhana koji nije bio obilježen akciznim markicama, a koje izdaje UIO BiH s ciljem sprječavanja nelegalnog prometovanja akciznim proizvodima. Vrijednost oduzete robe iznosi 44.200 KM, a ista je bila namijenjena za prodaju na crnom tržištu BiH.

Protiv lica inicijala K. B. iz Širokog Brijega biće podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Tužilaštvu BiH zbog postojanja osnovane sumnje da je počinjeno krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda, iz člana 210a. Krivičnog zakona BiH.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na njihovu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

V. B.

(NovaSloboda.ba)