“Dani knjige”: Predstavljena nova zdanja ID ”Hedef” Zenica, autora i promotora prof. dr. Šefika Kurdića

U okviru manifestacije „Dani knjige“, koju tradicionalno povodom mjeseca knjige organizuje Narodni univerzitet, sinoć je u Konjicu upriličena promocija novih izdanja Izdavačke kuće „Hedef“ iz Zenice.

Prof. dr. Šefik Kurdić, s Islamsko-pedagoškog fakulteta u Zenici, konjičkoj publici predstavio je pet djela različitih autora, kao što su dvotomno izdanje Jusufa el Kardavija „Enciklopedija islamskog odgoja“, zatim knjigu „Omer Ibn Abdulaziz“, koju je napisao Ali Muhammed es-Sallabi“, a promovirano je i djelo Osmana Kurdića „Putevi sreće i spasa“. Profesor Šefik Kurdić je predstavio i svoje dvije knjige „Ashabi-zvijezde koje ne gube sjaj“ i „Poslanikova rješenja za naša iskušenja“.

“Svaka od navedenih knjiga daje odgovore na svakodnevna ljudska iskušenja, koja su prisutna kako kod najmlađih, tako i kod najstarijih, siromašnih, ali i najbogatijih. U knjigama se nalaze brojne pouke i savjeti iz života poslanika Muhameda s.a.v.s. i čitajući ova djela, možemo lakše podnijeti iskušenja koja nas prate kroz život”, kazao je profesor Kurdić.

S. H.

(NovaSloboda.ba)

Foto: Vehid Šišić