“Dani knjige Konjic 2021”: Književno veče sa Asmirom Kujovićem

U okviru manifestacije „Dani knjige“, koju tradicionalno povodom mjeseca knjige organizuje Narodni univerzitet Konjic, u subotu, sa početkom u 19 sati, u Bosanskoj sobi NU Konjic, održaće se “Književno veče sa Asmirom Kujovićem“.                 

Asmir Kujović književnik je nevelikog, pretežno poetskog opusa, ali zato velikog ugleda. O njemu su najveća imena naše književnosti imala samo riječi hvale. Marko Vešović, koji spada među najveće pjesnike našeg jezika, za Kujovića je rekao da bi „spadao u najbolje jugoslovenske pjesnike kad bi mila nam Pokojnica još postojala”.

Kujović je autor i samo jednog romana, pod nazivom “Ko je zgazio gospođu Mjesec”. I taj prvi i jedini roman bio je knjiga godine te 2002.godine, kad je objavljen. To što je objavljivao malo, ne znači da malo i piše već da dugo napisano brusi dok izraz ne dovede do perfekcije.

O njegovom stvaralaštvu, načinu pisanja, poeziji danas, a s obzirom na to da je i predsjednik bh. PEN centra i o mogućnostima uticaja književnika, njihovom javnom autoritetu, razgovaraće književnik Amer Tikveša. 

(NovaSloboda.ba)