Državljanin BiH uhapšen zbog saobraćajne nesreće s troje poginulih državljana Srbije kod Okučana

Vozač kamiona, državljanin BiH, osumnjičen je da je skrivio tešku saobraćajnu nesreću u petak na A3 kod Okučana, u kojoj je poginulo troje državljana Srbije, uhapšen je i protiv njega je podnesena krivična prijava, potvrdili su u subotu iz Policijske uprave brodsko-posavske.

Nakon policijskog uviđaja saobraćajne nesreće, koja se dogodila u petak oko 15,15 sati na čvorištu autoceste A3 kod Okučana, gdje su se sudarili teretno vozilo i putnički automobil, uhapšen je 25. godišnji vozač kamiona, državljanin Bosne i Hercegovine, rekao je glasnogovornik PU brodsko-posavske Damir Brezić.

Protiv vozača kamiona policija podnosi krivičnu prijavu zbog sumnje da je izazvao saobraćajnu nesreću, u kojoj je poginulo troje državljana Srbije – dvojica muškaraca od 35 i 38 godina i 57. godišnja žena, koji su bili u putničkom automobilu, javila je Hina.

Prema rezultatima uviđaja, saobraćajna nesreća se dogodila kada se kamion s prikolicom hrvatskih registracija kretao krakom prometnog čvora Okučani iz smjera juga u smjeru sjevera.

Istim krakom ceste iz smjera zapada u smjeru juga kretao se putnički automobil srbijanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 38. godišnji državljanin Srbije. U zavoju na ulijevo, vozač kamiona nije prilagodio brzinu kretanja, zbog čega je vozilom prešao na suprotnu saobraćajnu traku, kojom je dolazio putnički automobil.

Zbog izvlačenja tijela unesrećenih, na terenu su morali intervenisati i pripadnici Javne vatrogasne jedinice Nova Gradiška, a krak psaobraćajnog čvora Okučani bio je zatvoren za saobraćaj od 15.15 do 22 sata.

(Fena)