Solidan nastup brzoklizača Tarika Omeragića na Svjetskom kupu u Kini

Seniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short track), Tarik Omeragić, nastupio je od 21. do 24. oktobra na Svjetskom kupu u Pekingu (Kina).

U konkurenciji 83 najbolja brzoklizača svijeta, Tarik je klizao samo po jednu trku u sve tri discipline i zauzeo 48. mjesto. Odluka Organizatora Svjetskog kupa Kine da takmičari koji su plasirani od 40.tog mjesta pa nadalje kližu samo jednu trku, što se prvi put desilo, ostavilo je našeg reprezentativca, ali i mnoge druge takmičare, bez mogućnosti da u drugoj trci poprave plasman.

“Bez obzira na uskraćenu mogućnost druge trke, Savez klizackih sportova Bosne i Hercegovine je zadovoljan sa nastupom našeg reprezentativca. Tarik je u Kini uspio oboriti sopstveni i državni rekord na 500 m, koji sada iznosi 42.767, a na 1000 m je popravio lični rekord”, kaže Zikrija Đonko, predsjednik Saveza klizačkih sporova BiH.

Od 28. do 31. oktobra, Tarik nastupa na Svjetskom kupu u Nagoji (Japan), gdje će mu se pridružiti i drugi naš reprezentativac, Edin Branković.

(NovaSloboda.ba)