Večeras predstavljanje knjige “Sučeljavanje sa predrasudama”

U okviru Dana Mostarskog partizanskog bataljona, koji su organizovani u povodu obilježavanja 80 godina od ustanka naroda Bosne i Hercegovine protiv fašizma i formiranja ovog slavnog bataljona, večeras će na Memorijalnoj sceni 2532, sa početkom u 19 sati, biti održano predstavljanje knjige “Sučeljavanje sa predrasudama”, autorice Sanje Seferović Drnovšek. Knjigu je ove godine objavila Lijepa Riječ Šime Ešića iz Tuzle.

Pored predstavljanja knjige, razgovor će povesti sa autorkom i na temu antifašizma, te i o djelima književnika i antifašiste Mensura Seferovića, autorkinog oca, inače rođenog u Mostaru, koji je skoro kompletan svoj knjževni opus posvetio upravo pišući o Mostaru i njegovim ljudima, kao njegov brižni hroničar.

“Biće ovo veče o Mostaru, kakav je nekad bio, ali i kakav je sada, te kakvog ga želimo. Zato pozivamo sve one koji vole Mostar da nam se večeras u Titovoj 128 pridruže i da zajedno povedemo razgovor koji nas može odvesti i u sjećanje, ali i snove”, stoji u pozivu za promociju.

(NovaSloboda.ba)