Mostarski galeb, Rino Vrljić uspješan i u Beogradu

Proteklog vikenda, u Beogradu je održan Trofej judo kluba Partizan, ujedno i Memorijalni judo turnir “Svetislav Ivanović“, na kome je nastupilo preko 600 takmičara iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Bosne i Herecegivine i Slovenije.

Mostarsku Neretvu, prestavljao je samo jedan član, Rino Vrljić u kategoriji do 60 kg, uzrasta stariji pionir (U15).

Vrljić je u svojoj kategoriji imao 4 borbe, pobijedivši u 3 borbe i to članove JK Crvena Zvezda (Srbija), JK Famos (BiH) i JK Bor (Srbija),  te jedan poraz u polufinalu od člana JK Makikomi (Srbija).

Obzirom da su na turniru bila zastupljena samo tri uzrasta, ova brojka sama po sebi govori da se radilo o izuzetno velikom broju takmičara.

Vrljić je 2021. godinu počeo odličnim rezultatima, postao dvostruki prvak BiH, plasirao se na Balkansko prvenstvo koje se, na žalost, nije održalo radi pandemije, te  na svakom od međunarodnih turnira na kojima je nastupio uspio se svaki put popeti na pobjedničko postolje.

Sada ga očekuje još jedan bitan nastup, za koji će javnost uskoro biti upoznata.

„Nadamo se, takođe, dobrom uspjehu, a sada za njega i ostale članove JK Neretva slijedi nastavak treninga i priprema za nadolazeće sportske događaje. Ovom prilikom, želim čestitati našem članu na izuzetnom i konstantnom uspjehu, trudu i zalaganju koje daje od sebe, a pri tome pomaže i svojim parterima i prijateljima iz kluba“, istakao je Majo Ćeško, trener kluba.

(NovaSloboda.ba)