Judašima mostarske Neretve 5 sjajnih medalja iz Sarajeva

Na tradicionalnom turniru u Sarajevu, koji okuplja veliki broj takmičara, učestvovalo je 48 judo klubova iz BiH i Crne Gore sa oko 400 takmičara.

Judo klub Neretva iz Mostara predstavljalo je sedam takmičara, većinom početnika,  a osvojeno je ukupno 5 sjajnih medalja, jedno peto i jedno sedmo mjesto.

Osvojene su 2 zlatne, 1 srebrna i 2 bronzane medalje.

U uzrastu mlađih kadeta (U16), zlatnu medalju osvojio je Rino Vrljić u kategoriji do 60 kg. U uzrastu mlađih kadetkinja (U16) bronzanu medalju osvojila je Ajdina Aličić u kategoriji do 57 kg.

Najuspješnji u uzrastu juniora (U21) bio je Srđan Ajvaz u kategoriji do 90 kg, osvojivši zlatnu medalju.

U uzrastu pionira (U13), bronzanu medalju osvojio je Đulijano Osmanović u kategoriji do 46 kg, dok je za pionirke (U13) bila najuspješnija Elvira Seferović u kategoriji do 52 kg, koja je osvojila srebrnu medalju.

Peto mjesto osvojila je Enisa Seferović (U13) u kategoriji do 40 kg, dok je sedmo mjesto osvojila Dženita Osmanović (U13) u kategoriji do 57 kg.

“Moramo istaći kako su očekivane zlatne medalje Vrljića i Ajvaza, koji su odavno ostavili veliki trag na tatamiju širom Balkana, ali i šire i da nema takmičenja s koga se vraćaju bez neke od sjajnih medalja, većinom onih najuspješnijih. Međutim, obzirom da smo poveli i pionire Neretve većinom početnike, te su im ovo tek druga, treća takmičenja u životu, veoma smo ponosni na njih i na njihovu želju za učestvovanjem i pokušajem da dođu do sjajnih medalja”, ističe trener Majo Ćesko.

(NovaSloboda.ba)