U online formatu: Otvoren “JobFAIR ’21 – Iskoristi svoju šansu!”

Sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta i ekonomije, organizovan od strane članova i članica Udruženja EESTEC LC Sarajevo, zvanično je otvoren u online formatu na platformi Hopin. Trinaesti Sajam će trajati dva dana u periodu od 10 do 16 sati.

U toku dva dana, JobFAIR-a, svi njegovi posjetioci će imati priliku kroz neformalan razgovor s predstavnicima brojnih kompanija na njihovim štandovima, saznati više informacija o tržištu rada, uslovima rada, kao i kompetencijama koje su potrebne za rad na određenoj poziciji.

Osim prilike za razgovor sa predstavnicima kompanija, Sajam nudi mnogobrojne popratne aktivnosti. Prvog dana, učesnici su imali priliku učestvovati u radionici Career Speed Dating, koja se održala uživo od strane kompanije ASSECO SEE. Takođe, učesnici su imali priliku naučiti više o pisanju CV-a i izgledu LinkedIn profila na CV/LinkedIn webinaru, koji je održala predstavnica kompanije Isatis Software Solutions.

Drugog dana Sajma, studenti i diplomci koji su se prijavili za Interactive Voice Response radionicu od strane kompanije Infobip će imati priliku da se upoznaju sa načinom rada call centra za helpdesk i da učestvuju u izradi praktičnog rješenja za projekat u realnom svijetu.

Na ovogodišnjem Sajmu učestvuju kompanije: KING ICT, Atlantbh, Propeller, RT-RK, Ankora, Authority Partners, Softhouse Balkans, ZIRA, BH Telecom, ASSECO South East Europe, Isatis Software Solutions, Infobip i Softray Solutions.

Kompanija partner ovogodišnjeg Sajma je System Verification.

Kao i svake godine, predstavnici kompanija na najbolji način predstavljaju svoju svakodnevnicu, tehnologije koje koriste pri rješavanju problema, te atmosferu koja vlada među njihovim uposlenicima. JobFAIR je idealna prilika da u opuštenoj atmosferi saznate šta svaka kompanija zahtjeva od uposlenika i šta nudi.

V. B.

(NovaSloboda.ba)