Tina Turner i zvanično legenda!

Rock legenda primljena je u “Rock and Roll Hall of Fame”

Njen život je bio pun uspona i padova. Tina Turner (81) je živa legenda.  Sada je primljena u “Rock & Roll Hall of Fame”.

Zajedno sa Carole King, The Go-Gos, Jay-Z, Foo Fighters i Toddom Rundgrenom, LL Cool J i, po prvi put, njemačkom grupom Kraftwerk, Turner je ovjekovječena u Kući slavnih, svojevrsnom muzeju za muzičke legende, u Klivlendu u američkoj državi Ohio.

“Ako i dalje dobijam nagrade u 81. godini, onda sam sigurno uradila nešto kako treba”, rekla je Turner putem video poruke na ceremoniji dodjele nagrada u subotu uveče. Na samoj dodjeli nije učestvovala.

Tina Turner sada živi povučeno u svojoj kući na Ciriškom jezeru u Švicarskoj. Uz nju: njena velika ljubav, njemački producent Erwin Bach (65). S njim je u braku od 2013. godine.

“Rekla sam Ervinu da, kao i da ljubavi. Nije mi bilo lako preuzeti tu obavezu”, rekala je Turner o odluci.

I dalje: „Uostalom, tada sam imala 73 godine i bila sam po prvi put mlada u životu. Zaista, po prvi put. Moje ime je Tina Turner i bila sam supruga Ikea Turnera. Ali, nikad nisam bila udata”.

Prvi brak je Tinu Turner ostavio u ruševinama. Svoje najmračnije sate u životu Tina Turner je doživjela sa muzičarem Ikeom Turnerom († 76). Nakon teškog djetinjstva i života sa nasilnim mužem, Turner je patila od posttraumatskog stresnog poremećaja – sve do danas!

Uprkos svemu tome, Tina Turner je postala svjetska zvijezda. Osamdesetih godina se ponovo pronašla kao solo izvođač, bez Ikea Turnera. Sa hit albumima, kao što su “Private Dancer” i “Break Every Rule” prodala je preko 100 miliona ploča.

I uvijek se uzdignute glave borila protiv svojih brojnih bolesti. Posljednjih godina je pretrpjela moždani udar, imala je rak, a takođe je pretrpjela insuficijenciju bubrega – a potom i transplantaciju 2017. godine. Donator: njen suprug Erwin Bach. Spasio je život rok pjevačici.

Bizarno: Često se špekulisalo da je pjevačica umrla. Tina Turner će svoj 82. rođendan proslaviti 26. novembra u Švicarskoj, sa suprugom Erwinom Bachom (65) i bliskim prijateljima.

Legenda živi…

(express)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)