Petev: Sve je u našim rukama, nadam se da će Džeko biti spreman

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u Sarajevu, gdje će se pripremati za posljednje dvije utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo protiv Finske i Ukrajine.

Na prvom obraćanju medijima uoči početka priprema, selektor Ivaylo Petev izjavio je da je zabrinut zbog povrede Edina Džeke u jučerašnjem meču Intera i Milana, ali da se nada da će kapiten biti spreman do subote i susreta sa Finskom.

“Ja se nadam da ćemo nakon pregleda imati pozitivne vijesti. Puno nam znači, to je naš kapiten i nadam se da ćemo nakon par sati dobiti pozitivne vijesti”, kazao je Petev.

I ovaj put je naglasio da je sudbina bh. reprezentacije u  “našim rukama”, te da su misli okrenute isključivo ka prvom meču.

“Sve je u našim rukama. Mislimo sada samo na prvu utakmicu s Fincima, moramo se dobro pripremniti i uzeti tri boda. Nadam se da će biti dobro vrijeme, ali bez obzira na sve moramo odraditi sve što treba. Moramo biti bolji od Finaca, znamo njihove i dobre i loše strane. Očekujemo tešku utakmicu, svjesni smo toga ali imamo snage i kvaliteta da odradimo dobar posao”, naglasio je selektor bh. tima.

Raduje ga što će tribine “Bilinog polja” biti ispunjene i naglašava da će to biti dodatni stimulans za njegove igrače u borbi za tri boda.

Reprezentativci će večeras trenirati na stadionu Grbavica u 17,30 sati, a ne na Butmiru, kako je ranije bilo planirano.

Susret s Finskom na rasporedu je u subotu od 15 sati na Bilinom polju, gdje će reprezentacija BiH tri dana kasnije dočekati i Ukrajinu. Fudbaleri BiH trenutno zauzimaju četvrto mjesto na tabeli, ali im četiri boda  vjerovatno donose drugu poziciju i plasman u baraž.

(Fena)