Počela prodaja ulaznica za predstavu „Čitač“

Prodaja ulaznica za predstavu “Čitač”, koja će biti odigrana 11. novembra u Narodnom pozorištu Sarajevo u okviru 61. izdanja Festivala MESS, počela je juče. Ulaznice se mogu kupiti putem portala www.kupikartu.ba, kao i na biletarnicama u tržnim centrima SCC i BBI, prostorijma Sarajevodiska u Skenderiji, muzičkom centru Magaza, te ostalim prodajnim mjestima platforme Kupikartu.ba.

 „Želimo naglasiti da publika koja je kupila ulaznice za izvođenje predstave tokom Festivala MESS, a nije izvršila povrat novca, iste može iskoristiti za igranje predstave koje je zakazano  za 11. novembar u Narodnom pozorištu Sarajevo“, poručili su iz direkcije Festivala MESS.

Predstava „Čitač“ trebala je gostovati u periodu trajanja festivala, ali zbog pogoršanja epidemiološkog stanja u našoj zemlji, glavna glumica Mirjana Karanović nije mogla doputovati u Bosnu i Hercegovnu. Predstavu je režirao Boris Liješević u produkciji Beogradskog dramskog pozorišta, a govori o postratnom periodu nakon Drugog svjetskog rata,  ratnim zločincima koji su na slobodi, te otvara pitanje kakav stav zauzeti prema nekome ko je počinio ratni zločin.

U predstavi Mirjana Karanović, Marko Grabež, Slobodan Boda Ninković, Jadranka Selec, Milica Zarić i Ivan Tomić.

(NovaSloboda.ba)