Uči od djece

Prema sopstvenim riječima, pjevačica Shakira mnogo uči od svoja dva sina kada je u pitanju održivost životne sredine, što je načelo da se ne smije potrošiti više od onoga što se može obnoviti, kako bi to bilo moguće i u budećnosti.

„Našla sam se u situaciji kada sam ostavila vodu da teče, a moja djeca su me opomenula i govorila: ‘Mama, ne možeš tako… Trošiš vodu’. I prosto je nevjerovatno to doživjeti od sedmogodišnjaka i osmogodišnjaka. Takođe, mislim da će današnji mladi ljudi biti generacija koja će donijeti promjene.”“, rekla je Shakira u intervjuu za novembarski broj britanskog “Glamura”.

Zadatak odraslih je pripremiti djecu za to. Shakirini sinovi Milan (8) i Sasha (7) su je nagovorili da podrži Earthshot Prize, koju je prošle godine osnovao britanski princ William.

“Vidjeti djecu koliko su zabrinuti, koliko im je stalo do naše planete i kako mogu da je učine boljim mjestom, veoma je inspirativno za mene kao majku”, rekla je Shakira.

Njena djeca bi trebalo da žive u boljem svijetu od onog u kome je ona odrasla.

Na početku dodjele nagrade Earthshot u oktobru 2020. godine, pop pjevačica i princ William su objavili video razgovor, u kome su govorili o svojoj posvećenosti čovjekovoj okolini. Shakira je, takođe, član Odbora za nagradu.

Nagrada, koja je prvi put uručena u oktobru u prisustvu princa Williama i njegove supruge vojvotkinje Kate, dodijeljivaće se godišnje za pet projekata koji se posebno ističu u kategorijama očuvanja prirode, zaštite okeana, čistoće vazduha, izbjegavanja otpada i zaštitu klime.

(express)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)