Fan pit i tribine za Stingov koncert rasprodate!

Za svega nekoliko sati, fan pit i tribine za koncert Stinga u Sarajevu su rasprodate. Ogromno interesovanje građana se pokazalo već od 9 sati ujutro, kada su se formirale kolone ispred svih prodajnih mjesta širom zemlje. Veliki broj publike na sarajevski koncert dolazi i iz zemalja regije, posebno gosti sa primorja iz susjedne Hrvatske i Crne Gore.

„Veoma nam je drago što su Sarajevo i BiH odgovorili na očekivani euforični način za koncert Stinga u Sarajevu. Molim sve ljude da obezbjede svoju kartu na vrijeme, ako mogu koliko sutra, jer će ovaj koncert biti rasprodan u rekordnom roku“, rekao je Boban Milošeski, vlasnik producentske kuće „Avalon“.

Cijena ulaznice za fan pit i tribine je iznosila 99 KM, dok ulaznice za parter kojih još uvijek ima u prodaji u ograničenom broju, koštaju 69 KM.

Koncert će trajati dva sata i biće sastavljen od Stingovih najvećih hitova (Every Breath You Take, Message In A Bottle, Englishman in New York, Fragile, Shape Of My Heart, Desert Rose), ali će, istovremeno, biti i promocija novog albuma „The Bridge“ koji izlazi 19. novembra i već je najavljen uspješnim radijskim hit-singlom “Rushing Water”. Kao specijalni gost, koncert će otvoriti 45. minutni nastup Joe Sumnera sa svojim bendom.

Koncert velike muzičke zvijezde je zakazan za 19. mart 2022. godine u Sarajevu u dvorani Zetra, u organizaciji najvećeg regionalnog nezavisnog promotora, produkcije „Avalon“.

„Avalon“ se bavi promotorstvom od 1993. godine, a zadnjih 15 godina je postala vodeća promotorska kuća na Balkanu, iza koje su koncerti po najvišim svjetskim tehničkim i bezbjedonosnim standardima u cijeloj regiji sa preko 150 vrhunskih izvođača od Amy Winehouse, Irona Maidena, Bob Dylan, pa sve do Santane, Bryan Adamsa, Pink, Billy Idola i Lenny Kravitza, Ozzy Osbourna i Slasha, kao i bendova poput ZZ Top, Whitesnake, Green Day, Massive Attack, The Prodigy, Faithless, One Republic, Duran Duran, Simple Minds, Simply Red…

(NovaSloboda.ba)