Nakon huliganskog obračuna u Mostaru: Mladić i dalje u teškom stanju, istraga u toku

Nakon subotnjih huliganskih nereda u Mostaru uhapšenih nema, a operativna istraga je u toku, potvrđeno je Feni iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

“Privodimo i pozivamo na informativne razgovore i do sada smo obradili više od dvadeset osoba. Provodimo kriminalističku istragu i utvrđujemo identitet svih osoba koje su učestvovale u ovim neredima. Nakon toga, ide podnošenje krivičnih prijava, kad utvrdimo ko je kriv za izazivanje ove masovne tučnjave to ide prema nadležnom tužilaštvu”, kazao je glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić, navodeći kako policija konstantno radi na ovom slučaju.

Napomenuo je kako su ovakvi neredi nepredvidljivi, ali da je policija uvijek spremna.

“Mi smo uvijek za te incidente spremni. I u ovom slučaju smo isto brzo djelovali da nije ne daj Bože pala mrtva glava, na vrijeme smo došli, uspostavili javni red i mir i stavili ga pod nadzor”, ustvrdio je Marić.

Dodao je kako su tokom nereda dva policajca zadobila povrede donjih ekstremiteta neutvrđenog stepena koje su nanesene kamenicama. Njima je ukazana pomoć, ali nisu zadržani u bolnici.

Jedna muška osoba, E. P. (2002.) zadobila je teške tjelesne povrede opasne po život i hospitalizovana je u SKB-u Mostar.

Iz te bolnice kazali su Feni kako je njegovo stanje jutros bez značajnijih promjena, te da je i dalje životno ugrožen.

Hospitalizovan je na Odsjeku za neurohiruršku anesteziju s jedinicom intenzivnog liječenja, naveli su.

Podsjećamo, u subotu poslijepodne, na raskrsnici kod bivšeg mostarskog hotela “Ero” došlo je do fizičkog sukoba navijačkih grupa “Red Army” i “Ultras”.

(Fena)