Jednostavno drugačija

Često je sumnjala u svoju karijeru u Hollywoodu, priznala je glumica Salma Hayek u jednom intervjuu: “Zato što sam bila toliko frustrirana, moje misli su u jednom trenutku bile: ‘Ma šta mi oni mogu. Koncentrisaću se na nešto drugo. Beba, na primer !”

Kao što je poznato, stvari su se odvijale drugačije.

Ovaj film o superherojima ima sve: U filmu “Eternals”, “Vječiti” (ovih dana u kinima širom svijeta) holivudske zvezde poput Angeline Jolie, Kita Harringtona, Richarda Meddena i Salme Hajek zajedno se bore protiv zla. Posebno za Hayek, koji preuzela ulogu “Ajaka”, najnoviji Marvelov film mnogo znači.

U intervjuu za agenciju Teleschau, 55. godišnjakinja je sa svojim uobičajenim blistavim osmijehom otkrila: “Bilo je to zaista emotivno iskustvo. Uvijek sam bila tip žene koja je imala velike snove. Da nisam tako sanjala o velikim stvarima u mom životu, sada ne bih bila u filmu. U svojim najluđim snovima, uvijek sam bio superheroina!”

Crnka ljepotica dodaje: “Ne mogu se sada požaliti na svoju karijeru, ali tako nije bilo uvjek. U dvadesetim sam se morala jako boriti. Isto važi i za tridesete, pa čak i četrdesete! U jednom trenutku sam sama u sebi pomislila: ‘Niko ne razumije mene i moj talenat!’

U iskrenom razgovoru za Teleschau, Salma Hayek priznaje da je često sumnjala da će njena karijera u Holllywoodu ikada doći na vrh. Zahvaljujući režiserki i oskarovki Chloé Zhao (“Nomadland”), Salma Hayek je, kako objašnjava, dostigla potpuno novi nivo samopouzdanja.

“Bilo je jako emotivno. Da mi priđe jedna tako briljantna filmašica u mojoj 55. godini, prava je čast. U tom trenutku sam znala: sve je moguće! Ja sam Meksikanka, imam libanske i arapske korijene. Nisam visoka i imam ogromne grudi. Nisam klasični superheroj kako se to možete zamisliti. Nemam čelične mišiće. Nemam botoks na licu, potpuno sam drugačijia”.

(msn)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)