Uhapšeno devet osoba, pretresi na više od 20 lokacija

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske realizuju operativnu akciju “Transporter”, u okviru koje je devet lica lišeno slobode i u toku su pretresi na više od 20 lokacija u BiH, rekla je Srni načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović.

“Licima se stavlja na teret da su počinili krivično djelo organizovani kriminal a u vezi sa neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga”, istakla je Miljanovićeva i dodala da je u toku potraga za još jednim licem na području Banja Luke.

Prema njenim riječima, aktivnosti se realizuju po naredbama Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH, a u realizaciji aktivnosti učestvuje i Uprava krim policije, Specijalna antiteroristička jedinica, Žandarmerija, policijske uprave Banja Luka, Prijedor, Gradiška i Istočno Sarajevo.

“Naredbama su obuhvaćena i lica i objekti na području FBiH, gdje u aktivnostima učestvuju i pripadnici SIPA-e i MUP-ova Kantona Sarajevo i Tuzla”, rekla je Miljanovićeva.

(Srna)