Zenica: Muškarac ubio ženu, pa kasnije izvršio samoubistvo

U zeničkom gradskom naselju Babina rijeka, oko 15,50 sati, dogodilo se ubistvo nepoznata ženske osobe, potvrdio je Feni dežurni operativni Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Operativni MUP-a ZDK-a nije mogao potvrditi da se ubistvo desilo nakon bračne svađe, odnosno da je muž ubio ženu.

“Za sada samo možemo potvrditi da je došlo do pucnjave, u kojoj je smrtno stradala nepoznata ženska osoba, u koju je pucala nepoznata muška osoba. Smrt je na licu mjesta utvrdio ljekar Hitne pomoći Zenica, a uviđaj su izvršili pripadnici Odsjeka kriminalističke policije MUP-a ZDK.a i pod nadzorom dežutnog tužioca Kantonalnog tužilaštva ZDK-a”, kazao je dežurni operativni MUP-a ZDK-a.

“Zenička policija pronašla je večeras oko 19.00 sati, u naselju Talami, mrtvo tijelo 47-godišnjeg K. M., za kojeg se sumnja da je danas, oko 15.50 sati, u naselju Babina rijeka pucao iz pištolja te ubio žensku osobu K.S.H. (36), nakon čega se dao u bjekstvo”, potvrdio je Feni dežurni operativni Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

“Pretpostavlja se da je K. M. izvršio samoubistvo, jer je pored tijela pronađen i pištolj. Međutim, to će utvrditi obdukcija tijela”, kazao je dežurni operativni MUP-a ZDK.

(Fena)