Mlada modna ikona iznenađuje u svakom stilu

Po kojem god crvenom tepihu hodala: Zendaya uvijek privlači poglede. Glumica očarava svojim izgledom.  Nedavno je 25. godišnja manekenka izabrana za najmlađu kandidatkinju, kao modna ikona 2021. godine. Slike u prilogu pokaazuju Zendajin stil.

Svaki početak je težak. Zendaya je svoju glumačku karijeru započela vrlo mlada. Prvi put je slavu stekla kao tinejdžerka kroz Diznijevu seriju “Shake It Up – Dancing is Everything”. Kada se pojavila na crvenom tepihu i dalje je bila pomalo nesigurna, kao na premijeri filma “Ti već ponovo” 2010. godine. Kombinovala je vruće pantalone, ljubičastu košulju sa cvjetovima i sivi karirani blejzer sa dezeniranim hulahopkama.

U godinama koje su uslijedile, Diznijeva zvijezda je sve više eksperimentisala i pokazivala svoj modni smisao. Samo tri godine kasnije, Zendaya se pojavila veoma damski na crvenom tepihu na dodjeli American Music Awards 2013. godine. Nosila je široki bijeli top na jedno rame i odgovarajuće bijele pantalone. Kombinirala je i srebrne narukvice i visoke, srebrne cipele s platformom. Smeđu kosu nosila je ispravljenu tako da je dosezala glumičin struk.

Na Met Gala 2015. godine, Zendaya je još jednom pokazala da ima sve što je potrebno da postane modna ikona. Na svom prvom Met Gala nosila je raskošnu haljinu Fausta Puglisija. Gornji dio haljine izrađen je od crnog somota, od struka se proteže od ljubičaste svile sa ručno izvezenim motivima sunca od kristala i somota, koji se, takođe, protežu preko dugačkog šlapa. Manekenka je nosila i krunu od dijamantskih zakovica.

Na Met Gala 2017. godine, zvijezda je ponovo prosula glamur. Zendaya se pobrinula da sve oči budu uprte u nju u balskoj haljini Dolce & Gabbana sa printom tropskog papagaja. Haljinu u narandžastoj, žutoj i plavoj boji iskombinovala je sa širokom suknjom i dugim vozom sa dijamantskim prstenom i odgovarajućim minđušama. Za frizuru je ovog puta odabrala jedan obiman afro.

Jedan filmski zreo nastup je imala u septembru ove godine: u kožnoj Balmain haljini. Kombinovala je haljinu u boji kože sa upečatljivom zelenom statement ogrlicom od Bulgari. Tamni kohl, roze sjenilo i maskara naglasili su njene oči. Zendaya je imala raspuštenu, blago valovitu kosu s razdjeljkom na sredini i stilizovanu u Sleek-Looku.

(web)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)