Várhelyi i Sattler s Kordićem i Marićem o stanju u Mostaru

Povjerenik Evropske unije za susjedstvo i proširenje Olivér Várhelyi u pratnji ambasadora Johanna Sattlera, šefa Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini i specijalnog predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini, posjetio je danas Mostar.

U Gradskoj vijećnici primili su ga gradonačelnik Mostara Mario Kordić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara Salem Marić.

Na sastanku je bilo riječi o stanju Gradu Mostaru i procesima koji su pokrenuti od konstituisanja nove zakonodavne i izvršne vlasti u gradu do danas.

Naglašeno je kako je Grad Mostar danas pozitivan primjer saradnje i suživota u Bosni i Hercegovini i da može biti primjer za ostatak države na svim razinama.

Uprkoas brojnim deficitima koji su nastali u vremenu bez postojanja Gradskog vijeća, naglašeno je kako su u ovom kratkom vremenu pokrenuti brojni procesi i projekti.

Zaključeno je kako fokus budućeg djelovanja treba biti stvaranje atmosfere koja će pogodovati privlačenju stranih investicija, a koje će otvrati perspektive i nova radna mjesta, posebno za mlade ljude, saopšteno je iz Gradske uprave Mostar.

(NovaSloboda.ba)